RAJNA-i1126 Biológiailag lebontható kompaund élelmiszeripari termékekhez

Alkalmazása:

Alacsony viszkozitású fröccsöntött termékek készítésére fejlesztve. Ez az alapanyag alkalmas a feldolgozás közbeni kristályosításra, hogy ezáltal hőálló terméket kapjunk. Így 65-120°C közötti hőállóság érhető el. Ez a magasabb hőállóság (deformációs stabilitás) matt fehér színt kölcsönöz a terméknek. Az alapanyag igény szerint átszínezhető. A hideg szerszámmal való fröccsöntés a termék alacsony (kb. 57°C) hőállóságátát eredményezi. A feldolgozáshoz javasolt szerszámhőmérséklet mellyel hőálló termék készíthető: 100°C.

Tipikus termékek:

Biológiailag lebontható és komposztálható, részben kristályos hőálló evőeszközök, poharak, tányérok, 100°C feletti hőállósággal.

Gyártási folyamat:

Ez a polimer alapanyag feldolgozható a legtöbb hagyományos fröccsöntőgéppel. Gépválasztás során javasoljuk figyelembe venni, hogy az alapanyag tartózkodási ideje a fröccshengerben lehető legkevesebb legyen.

Alapanyag szárítása:

Ez az alapanyag nedvességfelvételre hajlamos, mely jelentősen lerontja a termék végső mechanikai tulajdonságait a feldolgozás során. A normál környezeti levegőn akár 10 perc alatt képes annyi nedvességet felvenni, hogy a termék minőségromlása bekövetkezzen (rideg, törékeny terméket kapunk). Az anyagot -40°C harmatpontú 50°C-os levegővel javasolt szárítani, a fröccsöntőgéppel zárt rendszerben. A csomagolt alapanyag 400ppm vagy az alatti nedvességtartalommal rendelkezik. A megfelelő termék előállításához 250 ppm-nél kisebb nedvességtartalom szükséges.

További információk és rendelés:

e-mail: info@friendplastic.hu
tel.: +36 30 6090 267